Site Loader

Løbetræning med hund er udbredt blandt mange hundeejere i Danmark. Det er også en god måde at få hunden med ud, samtidig med at du som ejer får motion. Men hvordan kommer man i gang med at løbetræne med hunden som makker? Det har vi samlet et par tips til her.

Træn hunden til at løbe i snor

Første tip, til løbetræning med din hund, er at træne hunden til at løbe i snor. For at få succes med at løbe med din hund, er det nemlig afgørende at den er vant til det at løbe i snor.

Alt efter hvilken hunderace du har, er det forskelligt, hvor meget træning der skal til for at din hund lære at gå og ikke mindst løbe pænt i snor. Det er vigtigt at hunden er trænet til at løbe i snor for at du kan få succes med din løbetræning og det er derfor det første du skal i gang med for at gøre din hund klar til løbetræning.

 

Start med 5 min. gang på hver løbetur

Når du skal ud og løbe med din hund, er det en klar fordel at starte hver løbetur med 5-8 minutter hvor I går. Det er vigtigt for at hunden får en mulighed for at tisse af og snuse inden I begynder at løbe.

Det er først og fremmest ikke rart for hunden at løbe med fuld blære. Ud over det, er der også stor risiko for at hunden stopper op, hvis I starter lige på hårdt med at løbe, og derfor er det en klar fordel at starte med 5 min. gang for at I går succes med løbeturen.

 

Pas på med hårde underlag til hundens poter

Når du starter løbetræning med din hund, er det vigtigt at tænke over hvilke underlag du løber på med din hund. Da hunden ikke har sko på kræver det nemlig tilvænning for hunden at løbe på hårde underlag.

Til at starte med bør du derfor primært løbe på fx græs og sand, da det er blødere underlag for hunden sammenlignet med asfalt og fortove. Lidt fortov er i orden i starten, men ikke på længere ture, da det kræver tilvænning for hundens poter.

Det er samtidig vigtigt at passe på hundens poter i frost- og regnvejr, da det kan være ekstra hårdt for trædepuderne. Du kan overveje at gøre brug af potevoks, da det kan beskytte poterne.

 

Tilpas måltider efter løbeturen og sørg for ekstra væske

Når hunden skal med ud og løbe er det vigtigt at tilpasse måltiderne efter det. Det er vigtigt at hunden får mad i god tid inden løbeturen. Ligesom for os mennesker er det nemlig ikke rart for hunden at løbe lige når hunden har spist. Det er derfor en fordel at give mad omkring 4-5 timer før løbeturen. Du kan med fordel give hunden lidt ekstra godt hundefoder inden løbeturen, så hunden har god energi. Du kan finde et stort udvalg af eksklusivt hundefoder på MyPets.dk.

Og så er det altid vigtigt at hunden har adgang til frisk vand – især efter en løbetur.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *