Derfor skal du løbe

Der er vidst ingen tvivl om, at der er mange fordele ved at snøre løbeskoene og løbe en tur. De fleste ved, at løb er en god måde at komme i form på, men løb er faktisk også med til at booste både humør og energiniveau. Derudover gavner løb også fordøjelsen, leddene og næsten alle kroppens organer.

Fire fordele ved løb:

Det forbedrer dit helbred

  • Løb forbedrer din hjerte- og lungefunktion
  • Løb styrker dine knogler og modvirker knogleskørhed
  • Løb sænker dit kolesteroltal og modvirker dermed hjerte-kar-sygdomme
  • Løb forbrænder mange kalorier og er dermed effektivt mod fedme
  • Løb styrker immunforsvaret

Derudover er løb og alt anden motion med til at mindske risikoen for kræft, herunder særligt kræft i mave, lever, tyktarm og bugspytkirtel. Folk, der motionerer, har også mindre risiko for at udvikle depression, angst og demens.

Det er bekvemt

Det kræver ikke nødvendigvis særlig meget udstyr at løbe, og derfor kan det gøres alle steder. Du er ikke afhængig af andre og skal ikke tilpasse din dag og løb efter træningscentrenes åbningstider.

Du kan bare snøre løbeskoene og så er det afsted. Det er endda nemt at pakke med til ferier også, hvor du vil få set byerne fra en ny vinkel.

Det gør dig lykkelig

Når du løber udskiller du endorfiner, som fungerer smertestillende og giver dig overskud og energi. Du kan både opnå endorfin-rusen på en kort og en lang løbetur. Udover det kan du med en løbetur også udløse andre forskellige stoffer som adrenalin, oxytocin, serotonin, dopamin og noradrenalin, som også alle har en positiv effekt på dit velvære.

Der er blevet forsket i, at vi kan træne os fra dårligt humør, stress, depression, store humørsvinger og koncentrationsbesvær. Er man stresset er den fysiske aktivitet i musklerne med til at brænde stresshormoner af. Stress kan blandt andet forekomme når man arbejder for meget – man faktisk også, når man er arbejdsløs. Det at være arbejdsløs skaber en masse bekymring om økonomi, selvværd, manglende struktur i hverdagen og frygt for jobafslag. Her kan det også hjælpe at have en god A-kasse i ryggen, som kan læses mere om her.

Det gør dig smuk

Når du løber gavner det fordøjelsen, da bevægelserne er som massage for dine tarme. Et velfungerende fordøjelsessystem hjælper til at styrke dit immunforsvar og så sætter det skub i tingene, så du ikke er oppustet.

Udover det sætter løb gang i din blodcirkulation, hvilket er med til at holde huden stram og fri for urenheder.

Skriv et svar