Site Loader

Når du er på udkig efter nye fodboldstøvler, skal du holde øje med mange små detaljer, som kan spille ind i forhold til at få den bedste oplevelse med de nye støvler.

Det gælder selvfølgelig om at undgå vabler, at spare penge, at mindske risikoen for skader og så gælder det selvfølgelig om, at gøre dig til den bedst mulige fodboldspiller.

Man skal ikke bruge meget udstyr før man er klar til at spille fodbold, så det mindste man må forlange, er at fodboldstøvlerne i hvert fald er i topklasse- og det kan de sagtens være uden at du skal betale en formue for dem.

Støvlen skal tilpasses din fod

Det kan lyde simpelt, men ofte er det noget folk alligevel har problemer med. Find den rigtige skostørrelse!

Mange forskellige mærker har forskellige målestokke i forhold til størrelser, men hvis vi tager udgangspunkt i Adidas fodboldstøvler, som er nogle af de mest solgte på markedet, så skal du gerne vælge nogenlunde samme størrelse, som du plejer at bruge i hverdagsskoene.

Det kan dog variere alt efter formen på støvlen, så lad være med at stole blindt på ekspedienten, når du prøver fodboldstøvler. Prøv dem af, og prøv dem gerne med en fodboldstrømpe på, så du får en korrekte følelse.

Du skal føle efter, om der er plads nok til storetåen, når du står op. Her anbefales det at der i Adidas fodboldstøvler er 0,5-1 centimeter fra din længste tå til spidsen af støvlen.

Derudover bør du gå en tur med fodboldstøvlen på – allerhelst på græsunderlag.

Andre aspekter du skal være opmærksom på, er om du har høj svang, lige lange fødder og så er det en god idé at teste støvlestørrelsen sidst på eftermiddagen, da dine fødder er mest hævede i denne periode.

Forskellige spillertyper kræver forskellige støvler

Udover pasformen, så skal dine nye Adidas fodboldstøvler selvfølgelig passe til den type spiller du er.

Som målmand skal du ikke løbe lange distancer, men din rolle indbefatter en masse udspark, så der har du brug for en støvle der både beskytter foden og som er let, så du kan springe efter boldene.

Forsvarsspillere har både brug for beskyttelse i forbindelse med tacklinger og gode knopper, så man kan deltage i opspillet med stor sikkerhed.

Midtbanespilleren har brug for en god allroundstøvle. Her skal du overveje om du er mest defensivt eller offensivt orienteret og vælge en let støvle, hvis ud er mest fremadrettet, mens du har brug for en tykkere, beskyttende støvle som defensiv midtbanespiller.

For angrebsspilleren er faktorer som vægt, greb i banen og boldføling vigtigt. Vælg derfor en let støvle, med god boldføling, så du hurtigt kan bevæge dig rundt med bolden i modstandernes felt.

Særligt Adidas har mange fodboldstøvler som opfylder behovene alt efter spillertype, så det vigtige er blot at du sætter dig grundigt ind i ovenstående – med en god pasform og det rigtige design er du klar til at indtage Danmarks fodboldstadions.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *