Site Loader

ESD-sko er ikke løbesko – lad det være sagt med det samme.

Men det er til gengæld brugbare sko, hvis du arbejder med byggeri og i andre aktive miljøer.

ESD står for ”ElectroStatic Discharge”.

Skoene forhindrer fænomenet, at du får stød efter at have gået over et tæppe og så rørt ved dit fjernsyn eller din bil.

Vi bliver dagligt udsat for mange statiske udledninger af elektricitet, der er så små, at vi ikke mærker noget til dem. En gang imellem kommer de dog over vores smertegrænse og så får vi et ubehageligt stød.

ESD-sko forhindrer dig i at få stød.

esd forklaret med tegning

Derfor er skoene brugbare på en lang række arbejdspladser både inden for forskning, industri og byggeri, hvor du dagligt udsætter dig selv for en vis stødrisiko.

ESD-fodtøj er også undertiden kendt som ESD-sikkerhedssko. Du finder skoene både som almindelige sneakers, som arbejdssko, som støvler og sågar som træsko – du kan således vælge det, der er mest relevant for din arbejdsplads. Et par ESD-sikkerhedssko koster cirka 1.000 kroner i de fleste butikker eksklusive moms.

Ofte har din ESD-sko også et sømværn i bunden, eventuelt med kevlar, og aluminium i tåen for at beskytte dig mod slagskader. På denne måde behøver du ikke at vælge mellem ESD-effekten og almindelige sikkerhedssko – det kan kombineres i en og samme sko.

Hvis du køber stort ind af sikkerhedssko til din virksomhed, har du som oftest mulighed for at forhandle en rabat hjem fra en af de danske forhandlere. Især på nettet har du mulighed for at lave en god forretning, da webshops har lavere faste omkostninger til at drive deres forretning end fysiske butikker – derfor kan de også sælge billigere.

Dine ESD-sko bør opfylde sikkerhedskravene fra IEC 61340-5-1 – et europæisk sæt standarder for afledningen af strøm og sikkerhed i øvrigt.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *