Site Loader

Involver din hund i din aktive livsstil ved at træne sammen, og spendér kvalitetstid sammen, hvor I har det sjovt. En god måde at gøre dette på er ved hjælp af hundesport.

Der er mange forskellige former for hundesport, som dig og din hund kan deltage i, og ikke kun vil I have det sjovt sammen, men du vil også mærke en forskel i din hund, som vil være mere opmærksom i forskellige situationer.

Lyder det som noget for dig og din hund? Så læs med her, hvor vi har samlet nogle af de forskellige typer af hundesport som du kan vælge imellem.

Agility

Agility er en sjov sport for både dig og din hund, og her samarbejder I tæt. Denne hundesport er fyldt med tempo og sjov, og her skal du som fører hjælpe din hund i gennem en forhindringsbane bestående af spring, tunneller, slalompinde og meget mere – og så skal det gå hurtigt!

Det er en fantastisk hundesport, som er utrolig sjov. Det er en konkurrencepræget hundesport, som gør det hele endnu mere spændende, og man konkurrerer både individuelt og på hold, hvilket er en god måde at sparre med andre hundeejer og skabe nye bekendtskaber.

Udstilling

Denne form for hundesport kan sammenlignes med en skønhedskonkurrence – nemlig en hundeudstilling. Det kan diskuteres hvorvidt det kan kaldes en sport, idet din hund kan bedømmes både på udseende og personlighed.

Dog er det stadig sjovt. Her får du nemlig mulighed for at gøre lidt ekstra ud af din hund – måske købe den et fint hundetegn, der skiller sig ud, eksempelvis fra gilpa.dk, give den en fin bandana på, eller måske endda gå all-in med et sødt kostume.

Der er mange muligheder, og her kan du få lov til at være lidt kreativ uden at folk kigger på dig sjovt. Samtidig er det også en god mulighed for at lære nye hundeejere at kende, og din hund kan også få nogle nye legekammerater.

Lydighed

Ved lydighed bliver din hund bedømt på præstation indenfor forskellige øvelser, og handler om, at du ret simpelt fortæller din hund hvad du skal gøre, hvorefter din hund skal udføre det.

De forskellige øvelser består blandt andet af, at din hund skal udføre øvelser som dæk, indkald, fri ved fod og dæk under gang.

Man konkurrerer i fire forskellige niveauer, nemlig et, to, tre og elite, og jo længere man kommer i konkurrences jo sværere bliver det.

Lydighed kræver meget træning, og er ikke kun en fordel i forhold til konkurrencer, men vil også gøre din hverdag med din hund nemmere.

Er din hund nemlig god til at lytte, kan du eksempelvis kalde den tilbage og få den til at stoppe, når I er ude at gå og undgå uheld. Herudover er det også en fordel, hvis din hund eksempelvis i en specifik situation larmer, men hvor ro er krævet.

Du kan altså med lydighedstræning også få bedre kontrol med din hund og øge forståelsen imellem jer.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *