Site Loader

Hvis du ser maratonløbere og cykelryttere i fjernsynet har du sikkert lagt mærke til deres helt glatte ben.

Det er ellers ikke fordi, hårene ikke vokser – løbere og cykelrytteres kost involverer meget mad og mange kulhydrater, ofte testosteron-boostende kosttilskud, således at hårene burde være både lange og mange.

Men de barberes af.

Ikke på grund af vindmodstanden. Som Aktivtræning skriver, så vil det måske gøre en minimal forskel, hvis du kører ned af et bjerg med 70 kilometer i timen – men glatte ben er ikke, hvad du vinder Tour de France på.

Det handler i stedet om massage.

Massage forhindrer skader

Professionelle atleter får massage, da det er med til at forhindre skader. Massage lindrer musklerne og hjælper dem til hurtig restitution.

Denne massage er ikke så behagelig, hvis du har lange hår på benene. De bliver fanget og det gør ondt. Det er lidt ligesom at blive hevet i skægget som mand – sjovt i 2 sekunder og så en ubehagelig oplevelse.

Skal jeg barbere mine ben?

Før du som mand fatter skægtrimmeren og går i gang med benene, så spørg dig selv – er det virkeligt nødvendigt?

Du får nemlig ingen reel fordel af at barbere dine ben. Til gengæld kan du være næsten sikker på, at du bliver drillet af dine kolleger, når du møder på arbejde igen, ligesom din bedre halvdel måske synes det er underligt, du nu render rundt uden hår på benene (det er noget, vi normalt forbinder med kvinder; ikke ellers stærke og raske mænd i deres bedste alder).

Hvis du gerne vil løbe hurtigere, så er de rigtige løbesko og træning dine bedste redskaber. Lad hårene sidde hvor de er. De gør ingen skade.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *