Site Loader

At være ung sportsudøver, der er i gang med en uddannelse, om den lige er gået i gang, eller om man er midt i en længere varende uddannelse. Så kan det være lidt af en udfordring, når det kommer til at udleve begge sine drømme, om både en god karrierer, men også sin sports karriererog når det så støder sammen, med ønsket om at se verden. Hvad skal man så gøre? Her kommer der en hurtig gennemgang af grunde, hvorfor det godt kan lade sig gøre at læse i udlandet, uden at give op på hverken den ene eller den anden drøm.

Hvorfor overhovedet rejse?: Bedre udvikling

At tage et semester i udlandet er ikke bare en længere varende periode, hvor man læser i et andet land. Det er en videre bygning på ens egen personlige udvikling som person, men også på ens professionelle karrigere. Det er et anerkendt problem i sportsverden, hvis man bliver det samme sted for længe, vil ens udvikling begynde at gå i stå. Dette skyldes manglede udfordringer, indtryk og inspiration. Frarøver man disse punkter fra en, så vil ens krop og mentale sind falde i et med hverdagens rutine, og det vil bringe en negativ indflydelse på længere sigt.

Dette er dog ikke kun på ens sports udvikling det vil ske, ens personlige udvikling vil også sætte ned, hvis den ikke udfordres på måder man kun kan blive i nye omgivelser. Ved at læse i udlandet, vil du blive tvunget til at tænke kritisk og selvstændigt, på måder det kun kan gøres når man står på egne ben i anden del af verden.

Plads til begge drømme: Både karrieren og stjerne drømmen

Det kan godt virke som en umulige opgave, både at opfylde begge drømme på samme tid, men også at skulle gøre det i udlandet. Det er ikke nødvendigt, hverken at fravælge den ene eller det andet. Det er muligt, både at opleve verden og på samme tid, udvikle sine sports- samt sine faglige evner.

Der findes skoler der tilbyder skoleforløb, med fokus på bestemte sportsgrene. Det kræver dog man er pligtopfyldende og struktureret. Intet vil komme af sig selv, det er derfor vigtig man også er indstillet på det dette. Hvis man ønsker det hele skal gå op i en større enhed.

Andre hepper med: Der er andre der tror på den samme drøm

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når det kommer til de større skoler, udenfor de europæiske grænser. Der er heldigvis andre mennesker, der har været i samme situation og ved, hvor meget et udlandsophold betyder for ens personlig udvikling. Derfor har en række af ordinationer, stillet legater til rådighed, som kan være med til at betale en stor del af de udgifter, der kommer i forbindelse med et udlandsophold. Hvis det har vækket en smule interesse, så er muligt at læse mere om de forskellige legater man kan søge, her.

Har man stadig en smule tvivl tilbage i kroppen, efter at have læst denne artikel, så er det vigtig at huske, at den bedste gave man kan give til sig selv, er oplevelser. Disse oplevelser er, hvad der gør os til dem vi er. Det er derfor vigtig at blive ved med at give os selv den smukkeste gave der findes, det er også selvom det virker umuligt.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *