Site Loader

Helseprodukter er i mange henseender sunde for kroppens virke, men vidste du, at helseprodukter faktisk også er sunde som supplement til din træning? I denne artikel kommer vi ind på et helseprodukt, der faktisk har vist sig at være et særdeles godt supplement til din træning – hvad end det er styrketræning eller cardio.

Produktet hedder fiskeolie, og selvom det tidligere har været omdiskuteret, er det faktisk ikke helt uden grund, at det kategoriseres som værende en af de allervigtigste kosttilskud, man kan tage.

Danskerne får for lidt fiskeolie

Det er generelt antaget, at danskerne får alt for lidt fiskeolie. Fisk udgør en mindre del af madplanen, men det er faktisk ikke helt sundt, at man undlader at servere de gode fisk ved middagsbordet, for det kan i værste fald medføre, at din præstation ikke er helt optimal. Du kan finde mulige løsningsmodeller for køb af fiskeolie ved at klikke her.

Fiskeolien, som vi kender den fra de gyldenbrune tabletter, består gennemgående af tre forskellige fedtsyrer, som kroppen desværre ikke selv kan danne. Fedtsyrerne hedder henholdsvis; Omega-3, EPA og DHA, og alle er de vitale i forbindelse med dit stofskifte. Får man ikke nok af disse stoffer, fungerer stofskiftet ikke optimalt, og kroppen agerer dermed ikke helt ordentlig.

Dette gør fedtsyrerne

På jævn dansk har fiskeolierne fire helt centrale funktioner, som hver især bevirker, at kroppen fungerer bedre. Det er ikke specielt svært at forstå, at man skal tage fiskeolie, når man finder ud af, hvad fedtsyrerne egentlig gør for din krop. For det første stabiliserer de hjerterytmen, hvilket for dit helbred betyder, at der er mindre risiko for hjerterytmeforstyrrelser. Denne effekt er ikke til at kimse af, og man skal faktisk tage det seriøst, hvis man tidligere har haft problemer med sin hjerterytme. Hjerterytmeforstyrrelser kan nemlig have fatale konsekvenser for dit helbred, og fungerer din hjerterytme ikke efter hensigten, er dit energiniveau heller ikke optimalt. For det andet udvider fiskeolie blodkarrene på en sådan måde, at man generelt får et lavere blodtryk. For højt blodtryk er noget, mange døjer med, og det kan derfor være en fordel at tage fiskeolie, hvis netop dette er et problem med din krop. For det tredje forebygger det blodets sammenkobling, hvorfor faren for blodpropper mindskes. Netop denne følge er særdeles attraktiv, idet blodpropper er en hyppig dødsårsag over hele verden. Derudover kan det generelt også siges, at fiskeolie er godt for leddene.

I forhold til træning er fiskeolie et solidt kosttilskud, der sikrer en mere sikker og stabil træning. Man forebygger symptomer som gener grundet for højt blodtryk, og man skal samtidig ikke være lige så bekymret for, at hjertet ikke kan følge med.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *