Site Loader

Vi danskere er simpelthen en flok arbejdsnarkomaner, der slider i det som heste, for at tjene en masse penge, så vi kan finansierer vores dyre vaner.

Der er flere og flere der går ned med stress og andre stressrelaterede sygdomme. Vi forsømmer os selv og vores kroppe. Vi skal nogen gange lære at sætte farten lidt ned, for vi kan helt sikkert godt klare os uden den nyeste iPhone eller den allernyeste bil. Vores forbrug er eksploderet, og når man først vænner sig til at bruge penge, kan det være meget svært at stoppe igen. Men hvis ens sundhed er på spil, må man lære at slappe af og bruge mindre.

Her er et par tips til hvordan man holder sig sund, både fysisk og mentalt

 

Motion på kort tid

Det kan godt være at man ikke har meget til tid at komme i fitnesscentret til hverdag, når man både skal passe jobbet, familien og realiserer sig som en overskudsagtig person. Men det kan altså godt lade sig gøre at dyrke motion uden at gå i fitnesscentre eller lignende klubber. Tager man bare en lav times løbetur, kan man gøre underværker for sig selv og sin krop.

 

Små forkælelser

Sørg og for at forkæle dig selv lidt nu og da. Sørg for at tage ud og spise, og tilbringe lidt tid med familien. Bor man i Horsens kunne man f.eks. kigge forbi Jensens Bøfhus og få god mad til billige penge. Som noget relativt nyt er Jensens Bøfhus begyndt at bringe ud, hvorfor du kan forkæle dig selv med noget lækker take away herfra. Der burde nok være noget der kunne friste, så man kan få en afslappende aften med hygge og selvforkælelse.

 

Kobl helt af

Det er også vigtigt at man kobler helt og aldeles af nogen gange. Sluk telefonen, sluk tv’et og luk døren. Lyt til noget afslappende musik, tag et karbad eller læs en god bog. Det kan også være at man bare skal ligge med lukkede øjne på senge og meditere.

Så længe man sørger for at koble af nu og da, kan man sagtens have et sundt og velfungerende liv, både mentalt og fysisk. Men der er ingen tvivl om at mange af de travle karrieremennesker i Danmark, seriøst burde overveje at skære lidt ned. Så lever man længere.

 

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *