Site Loader

Efter en løbetur eller et træningspas skal kroppen have hvile, den skal restituere, som det lige så fint hedder. Under træningen nedbryder du kroppen og det er først i restitutionsperioden, at din krop bliver stærkere – og her skal den have tid og næring. Når du giver din krop en pause, overkompenserer den for de udfordringer du netop har udsat den for og bliver derefter stærkere, end den var inden træningen. Det betyder dermed, at den næste gang vil kunne klare en lidt større udfordring. Restitution er derfor en afgørende faktor når du skal forbedre din form.

Du kan hjælpe din krop på vej med restitutionen med følgende handlingerne:

  1. Aktiv restitution

Det er en god idé at afslutte din løbetur med let gang eller anden let bevægelse. Dette er med til at skylle affaldsstofferne væk fra dit muskelvæv.

Mellem et par hårde løbeture er det vigtigt, at dine muskler ikke bliver brugt på samme måde eller lige så hårdt. Men det betyder dog ikke, at du behøves at lave ingenting. Du kan restituere aktivt ved at dyrke yoga, cykle en tur eller du kan endda også løbe en kortere tur i et langsommere tempo.

  1. Fyld depoterne op

Din krop skal bruge den rigtige næring, når den skal bygge sig selv op igen. Hvis du giver kroppen det den har behov for, vil den også hurtigere være klar igen. Din krop skal både bruge proteiner og kulhydrater til genopbygningen, så sørg for at spise efter dette efter din løbetur.

Det vil også gavne restitutionsprocessen, hvis du sørger for at drikke vand under og efter din løbetur, da du skal erstatte det væsketab, der kommer når man er aktiv og sveder.

  1. Hvil!

Det er bevist, at atletiske præstationer bliver forbedret, jo bedre og mere vi sover. Når vi sover får kroppen et hvil efter den fysiske træning du har sat den til den. Hvis du gerne vil i god form og have et godt helbred, kan det derfor anbefales at få otte timers søvn hver nat, så din krop kan hele sig selv. Du kan også hjælpe din krop på vej ved at tage en halv times lur i løbet af dagen eller ved at meditere.

God søvn kommer ikke uden en god seng, hvis du har behov for en ny seng kan du finde et udvalg af senge her.

24run

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *