Yoga hver dag for et sundere liv

Den østlige praksis Yoga, er blevet et moderne symbol på fred, indre ro og kontrol i hele den vestlige verden. Mange millioner europæere og amerikanere dyrker jævnligt Yoga og det anslås, at der bruges et pænt stykke over 60 milliarder kroner på Yogaudstyr og yogahold i den vestlige verden hvert eneste år.

Yoga har en lang række fysiske fordele, som kan hjælpe os med at få et længere og sundere liv. Der er stadig meget vi mangler at udforske endnu, men der er ingen tvivl om at Yoga kan gøre meget godt for os. Både på kort sigt, men bestemt også over en længere periode.

 

Lige efter yoga

Der er mange fordele som gør sig gældende lige efter en yogatime. Blot 20 minutter efter at man har afsluttet træningen, vil man kunne måle en forbedring i personens hjernefunktioner. Yoga er beviseligt med til at forbedre ens fokus, en kognitive funktioner og hukommelsen.

Derudover vil man opleve hvordan ens stress fordamper som dug for solen. Det er fordi Yoga i lige så høj grad fungerer som meditation.

Naturligvis er der også den fordel, at Yoga er med til at øge ens fleksibilitet, både fysisk og mentalt.

 

Måneder efter yoga

Et amerikansk studie har vist at Yoga er med til at sænke ens blodtryk, så det kan være et godt middel, for de stressede mennesker, der måske lever en lidt usund hverdag.

Man vil opdage at man har forøget sin lungekapacitet. Yoga handler i høj grad om kontrolleret vejrtrækning og dybe indåndinger. Dyrker man jævnligt Yoga i blot 15 uger, vil man kunne måle en betydelige ændring i lungekapaciteten.

Kroniske nakkesmerter er også en skavank, som Yoga måske kan hjælpe med. Et tysk studie viste at fire uger med iyengar Yoga (En speciel type Yoga med fokus på præcis kropsholdning og åndedrætskontrol) kunne lindre mange af de problemer, som folk med kroniske nakkesmerter døjer med.

 

Læs mere og find vejen til et sundere liv

Der er mange flere fordele ved Yoga, som ikke bliver nævnt her. Gå på Google.dk og søg selv. Det er en sjov og sund måde at få mere balance og kontrol i dit liv på.

Skulle du have fået lyst til at komme i gang selv, så køb dig en yogamåtte og kom afsted. Din krop og dit sind vil takke dig for det.

 

 

Skriv et svar